NEXARO x Competenspartner

Nexaro och Competenspartner tar svenska städbranschen in i framtiden.

Competenspartner och Nexaro GmbH har gått samman för att förändra spelplanen inom städbranschen. Tillsammans introducerar de den avancerade dammsugarroboten Nexaro NR 1500 och Nexaros HUB-styrprogramvara på den svenska marknaden. Detta samarbete innebär innovativa, förstklassiga lösningar och ett djupare fokus på städbranschens betydelse för inomhusmiljö och hälsa.

Competenspartner, ett teknik- och konsultföretag i städbranschen, har ingått ett handelssamarbete med tyska teknologiföretaget Nexaro GmbH som med detta utvidgar sitt återförsäljarnätverk i Europa. Genom partnerskap med Competenspartner lanseras den avancerade dammsugarroboten Nexaro NR 1500 och styrprogramvaran Nexaro HUB på den svenska marknaden från och med april månad.

“Tillsammans med Nexaro går vi mot en framtid där städbranschens betydelse för inomhusluftens kvalitet och därmed vår kortsiktiga såväl som långsiktiga hälsa kommer vara i fokus”, säger Martin Månsson, VD för Competenspartner.
”Samarbetet öppnar stora möjligheter för oss att ytterligare utöka vårt innovativa arbetssätt inom städbranschen. Med mer än 30 års erfarenhet som expert för individuella lösningar inom städbranschen och som distributör i Sverige förstår vi våra kunders krav och de senaste trenderna. Vi är därför helt övertygade om att Nexaros cobotic-metod på ett optimalt sätt utökar vårt produktsortiment med en komplett lösning och att den passar perfekt i vår produktportfölj. Vi ser fram emot samarbetet.”

Diego Camacho, internationell försäljningschef på Nexaro tillägger: ”Vi är mycket glada över att ha fått det svenska kompetensföretaget Competenspartner som en ny handelspartner för Nexaros cobotic-strategi. Vid diskussionerna med Competenspartner stod det snabbt klart att vi tillsammans kommer att erbjuda innovativa lösningar som inte bara avsevärt kommer att öka den visuella rengöringskvaliteten, utan också förbättra kvaliteten på inomhusluften. Samarbetet med Competenspartner är därför ett viktigt steg mot att möta våra lokala kunders behov med förstklassiga tjänster och rådgivning.”

Nexaro Cobotic-metoden

Nexaros cobotic-metod innebär en symbios av mänskligt arbete och avancerad robotteknologi. Nexaro NR 1500, är den första autonoma dammsugarroboten på marknaden som är certifierad för kommersiell rengöring och baserad på Nexaros HUB-styrmjukvara. Med sina kompakta dimensioner och innovativa design säkerställer den exakt rengöring nära kanterna och kan integreras sömlöst i olika arbetsmiljöer. Den är även utrustad med ett tvättbart HEPA H13-filter för att säkerställa den bästa luftkvaliteten.

Användningen av Nexaro NR 1500 ökar effektiviteten och kvaliteten i arbetsprocesserna samtidigt som kostnaderna minskas och för städpersonalen innebär den en förbättring av deras arbetsrutiner och professionella profil. Styrningen av roboten sker via Nexaro HUB, en molnbaserad mjukvara med serverplats i Europa, speciellt utvecklad för dammsugarroboten.

Om Competenspartner

Competenspartner, med huvudkontor i Helsingborg, är ett konsultföretag som specialiserat sig på professionell städteknik och luftrening. Med över 30 års erfarenhet är de en pålitlig partner för att skapa optimala inomhusmiljöer och arbetsmiljöer. Competenspartner har genom ett helt unikt koncept – Pura Qualis, som betyder ”Ren Kvalitet” förändrat sättet att förstå och genomföra städning. Med unika partikelsensorer, portaler, uppföljningssytemet Cleanalyze och utbildningar analyseras inomhusluften för lämplig städmetod och städfrekvens för förbättrad luftkvalitet. Företaget fokuserar särskilt på att använda innovativa och moderna rengöringsmetoder för att uppnå bästa resultat.

Om Nexaro

Nexaro är ett start-up-företag från Wuppertal i Tyskland och en del av Vorwerk Group, med en global koncernomsättning på 3,2 miljarder euro och över 9 000 anställda i över 60 länder (2022). Som ett fristående företag inom Vorwerk Group drar Nexaro nytta av kunskaps- och tekniköverföring samtidigt som de har friheten att utveckla sin affärsmodell och att bli en drivande kraft inom städbranschen med den innovativa Nexaro Cobotic-metoden. Intensiv forskning och utveckling, samt samarbeten med branschledande företag, har möjliggjort utvecklingen av den autonoma dammsugarroboten Nexaro NR 1500 och den tillhörande mjukvarulösningen Nexaro HUB. Nexaro fokuserar på högsta kvalitet samt på datasäkerhet och hållbarhet.

Vilken inomhusluft andas du?